tm_logo.jpg

Feedek

máj.
24.

IMG_1063.jpgKi vagyok és miért írok blogot? Vámosi-Nagy Nórának hívnak. Köznyelven mondva kutyakiképző vagyok, de ha engem kérdeznek, akkor „Tükör oktató”. A Tükör módszer társalapítójaként a kezdetektől fogva jelen vagyok és részt veszek a módszer fejlesztésében. Leginkább talán a Népszigeti Bemutatócsoport vezetőjeként és a Klikk! című könyv szerzőjeként azonosítanak. 

Fantasztikus utazás ez, ami mindig új tájakra visz, új felfedezésekhez juttat el, és ezeket szeretem másokkal megosztani. Világ életemben imádtam az állatokat, különösen a kutyákat. Mindig lenyűgözött a viselkedésük, szerettem volna jobban érteni őket. Azt hiszem volt is hozzá adottságom, de a türelemnek híján voltam és önfegyelemből is volt mit tanulnom.

Laikus gazdaként kezdtem, ahogy mindenki más. De borzasztó kíváncsiság hajtott, mindent tudni, érteni akartam. Habzsoltam a kutyázást, hiszen gyerekkorom óta erre vágytam. Egy idő után jobban élveztem megkeresni a válaszokat, mint készen megkapni őket. Sose az eredményekre hajtottam, hanem az odavezető út érdekelt. Fantasztikus érzés összhangban lenni a természettel, egy állattal és másokat is segíteni ennek elérésében.

klik_borito.jpgA kutya egy különleges élőlény, szerintem semelyik másikhoz nem hasonlítható. Léte, élete minősége teljes mértékben az ember kénye kedvének van kitéve. Ezzel könnyen vissza lehet élni, de ez egyben egy hatalmas felelősség és lehetőség is. Ha kellő alázattal, és szembesülési hajlammal áll hozzá az ember, nagyon sokat tanulhat magáról és a világ működéséről egy kutya által. A mai világban a kutya egy kapocs az ember és a természet között.

Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy azzal foglalkozhatok, amivel szeretek, megtaláltam a helyem és a küldetésem. Bár sok más dolog is nagyon érdekel, igyekszem nem túlvállalni magam. Most épp egy hatalmas feladat előtt állok, készülök ki Amerikába, megnyitni ott az első Tükör módszeres kutyaiskolát. Nem tudom még, mit hoz a jövő, kíváncsian várom. Ez a blog azért jött létre, hogy ennek a kalandnak mások is részesei lehessenek, hiszen a Tükör módszer nem az enyém, hanem nagyon sokunké…

 sor.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://norcsii.blog.hu/api/trackback/id/tr374542804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fisiba 2012.10.02. 20:19:46

Kedves Vámosi-Nagy Nóra!

A napokban a Kossuth rádióban hallottam egy műsorban, ahol édesapjával, és Önnel beszélgetett a szerkesztő. Felkeltette a figyelmemet a kutyák képzésével kapcsolatos rész.
A KLIKK! c.könyvére már előjegyzést adtam brookline.hu webes könyváruháznál. Sajnos nem tudom, hogy mikor jelenik meg, 7 hónapos Rottweiler gazdája vagyok (Ő már a harmadik kutyus nálunk 1995. óta), akinek a képzését játékosan igyekezem végezni.
Megjegyzem az elődei felnőttként kerültek hozzánk, és rövid időn belül hűséges családtaggá váltak nálunk.
Jelenlegi kutyusunk egyre jobban bezárja magát a szívünkbe, folyamatosan tanítja Nejemet és engemet is.
Nagyon szeretnék mielőbb a könyvéhez hozzájutni, hogy megfelelően tudjam Jaffa fejlődését segíteni.
Sajnos Budapesttől kb 100 km-re élek, ezért a kutyaiskoláját nem tudjuk látogatni.

Mikor várható a könyv megjelenése?

Segítségét előre köszönöm.

_norcsii · http://www.vakkanto.hu/norcsii 2012.10.03. 14:02:33

Sajnos most kifogyott mindenhol a könyv, de már tervben van az újra-kiadása. Remélem hamarosan elérhető lesz ismét. Az Alexandrában biztos kapható lesz, ők rendszeresen rendelnek. Remélem még idén ki tudjuk adni.
Köszönöm a visszajelzést!
N.

Aldana 2016.10.01. 10:00:34

Kedves Nóra! Van egy 7 éves mini yorkim,aki nagyon nyugodt barátságos kutyus. Most lett egy másik kölyök mini yorkik hozzá, de nem akar vele barátkozni. Rendesen félt a kicsitől,aki folyton játszik, ugrál, barátkozik.Három hete van nálunk a kicsi, egy hétig csak menekült előle, most már ugyan morogja, de továbbra is fél, és elvonul. Eddig rengeteget labdázott, de már a labdái se érdeklik, még ha a kicsit külön zárjuk akkor se hajlandó játszani.Hogyan tudnám össze szoktatni őket? Nagyon rossz látni hogy a kedvencem nem érzi jól magát a kis jövevénytől!
süti beállítások módosítása