tm_logo.jpg

Feedek

máj.
14.

Ez egy teljesen vegyes oldal tele olyan filmekkel, könyvekkel, linkekkel és hasonlókkal, amit szerintem érdemes megnézni, elolvasni, megkóstolni és egyebek. Igyekszem tematizálni és némi ízelítőt adni abból, hogy mi miről szól. Nem írom ide minden kedvencemet, mert végtelen hosszú lenne a lista, csak amit úgy érzem, másoknak is érdemes megélni mert tanulságos.

TÉMAKÖR: ELGONDOLKODTATÓ

Egyszer felfedeztem magamnak a HVG könyveket, és azóta is előszeretettel nézegetem, hogy miket fordítanak le, adnak ki.

Malcolm Gladwell minden könyvét nagyon ajánlom! Olvasmányosak, érdekesek, elgondolkodtatók, tele esettanulmánnyal, a legkülönbözőbb dolgokról!

Malcolm Gladwell: Ösztönösen – A döntésről másképp

konyv_osztonosen.jpgA könyv arról szól, hogy sokszor egy pillanat alatt, ösztönösen jobb döntéseket hozunk és jobban átlátunk dolgokat, mintha sokáig gondolkodnánk rajta és analizálnák az esetet. Vajon miért van ez így? Ennek hátterében a tudatalatti áll, amire viszont milliónyi dolog hat, amivel esetleg nem vagyunk tisztában. Így saját véleményünk, döntéseink, cselekedeteink hátterében olyan befolyásoló tényezők is lehetnek, amiket nem is sejtünk. Engem nagyon elgondolkoztatott és igyekszem a jövőben jobban odafigyelni, hogy milyen ingerek érnek és azokat hogy lehet ellensúlyozni, alakítani.

 

Malcolm Gladwell: Fordulópont – Ahol a kis különbségekből nagy változás lesz

konyv_fordulópont.bmpOlyan esetetek boncolgat nekünk a szerző, ahol egy termék, egy irányzat, vagy egy idea valamiért nagyon népszerűvé vált és nagyon gyorsan elterjedt. Visszafelé indul a nyomokon, hogy minek köszönhető mindez. Például egy környék közbiztonsága rohamosan csökkenhet, ha egy elhagyatott ház ablakát kitörik és úgy hagyják, aztán jön a többi rongálás, szemetelés, stb. Termékek és szolgáltatások esetében bizonyos emberek, vagy embercsoportok segítenek a terjesztésben, hírverésben. De sajnos ezek az esetek többnyire csak utólag érthetőek meg és nem kapunk megoldási kulcsokat ezek mesterséges előidézésre.

 

Malcolm Gladwell: Kivételesek – A siker másik oldala

konyv_kivetelesek.jpgEbben a kötetben olyan híres emberek vagy embercsoportok eseteit vizsgáljuk meg, akik nagyon sikeresek lettek. A szerző rámutat, hogy nem lehet egyszerűen azt mondani, hogy ezek kiemelkedő képességű emberek és ennek köszönhető a sikerük, hanem egy csomó más körülmény együttállása is kellett az ő sikerükhöz. Ebben a könyvben is csak visszafelé lehet a dolgokat megérteni, abban sajnos nem kapunk segítséget, hogy lehet ezekkel a tapasztalatokkal kivételesen sikeresnek lenni.

 

TÉMAKÖR: MARKETING

Seth Godin amerikai marketing gurunak már több könyvét is olvastam és mindegyik nagyon tetszett. Inspiráló, és mindig naprakész, olvasmányos könyvek esettanulmányok, nem száraz szakmai anyagok, úgyhogy nem csak szakembereknek javaslom!

Seth Godin: Törzsek – Te is lehetsz vezető!

konyv_torzsek.jpgA könyv arra az alap tézisre épül, hogy az emberek társas lények és szeretnek különböző csoportokba tartozni. Egy csoportnak azonban szüksége van vezetőre. Ez a vezető, akárcsak maga a csoport, sokféle lehet, de néhány alap tételnek meg kell felelni. Ne a klasszikus vezetői szerepkörre gondoljunk, sokkal inkább egy idea köré szerveződő csoport összetartásáért felelős kulcsfigurára. Segítségünkre van a fejlett technológia, az internet, ami nagyban megkönnyíti a kapcsolattartást, az információ áramlást. Így bárki számára elérhető vált, hogy saját csoportot indítson, vagy bármilyen csoporthoz csatlakozzon. Természetesen mindezt marketing szemszögből tárja elénk a szerző.

Seth Godin: Hab a Tortillán - Alkalmazzuk ésszerűen az új marketinget!

konyv_habatortillan.jpgAz internet, a közösségi oldalak, az okos telefonok és egyéb technikai vívmányok megjelenése alaposan átszabta a kommunikációt és egyben a marketing lehetőségeit, alapjait. A könyv érdekessége, hogy olyan eseményről ír, ami napjainkban zajlik. Aki lemarad a változtatásról, az pórul járhat. A szerző szerint mindenki előtt ott a lehetőség, soha nem volt ilyen könnyű egy jó ötlettel sikeres vállalkozást indítani nulláról. A legnagyobb újdonság talán, hogy ma már a marketing nem a meglévő áru eladását segíti, hanem az egész céget a marketingre (a vevők óhajait meghallgatva) építve kell átszervezni. Vállalkozóknak kötelező olvasmány!

 

TÉMAKÖR: ÖNMEGVALÓSÍTÁS

Mindig is hittem abban, hogy az ember a maga sorsának a kovácsa, hogy rajtunk múlik, mivé leszünk, mit érünk el, de harmadik X betöltése után valahogy elkezdtek az ezzel kapcsolatos témák jobban is érdekelni. Nyitottabbá váltam és valahogy mintha egyre többet hallottam volna ilyesmit a barátaimtól is. Magam sem tudom, miben mennyire hiszek (vallásos nem vagyok), de mostanában szeretek kísérletezni, veszteni valóm nincs. Érdekes, hogy a legtöbb téma nagyjából ugyanarról szól, egy tőről fakad...

Brian Tracy Phoenix Szemináriuma - A teljesítmény lélektana

Ez a szemináriumi anyag írásos és hanganyag formában is fent van magyarul a neten, több helyen is. Én a hanganyagot javaslom, lehetőleg nyugis körülmények között, fülhallgatón hallgatva. Közel 30 db van és több 40 perces, úgyhogy rá kell szánni az időt, de nagyon megéri!! Nekem sok felismerésem volt közben, olykor elég fájdalmasak. Több dolgot is megfogadtam a tanácsokból (pl. reggelente min 20-30 perc olvasás) és szinte biztos, hogy neki fogok még futni a jövőben, mert mindig mást hall meg jobban az ember.

A titok

Én ezt is hanganyag formájában hallgattam meg, de azt hiszem a film hanganyaga volt. A titok tulajdonképpen a vonzás törvénye. Azt mondják, hogy amit az ember nagyon akar, azt megkapja. Hogy hogyan kell tudatosan "rendelni" az élet katalógusából, annak megvan a maga technikája. Minden negatív érzés, vagy gondolat hátráltatja, hogy az ember megkapja, amit akar. Ahogy próbálgatom, néha nagyon kemény kihívás a kétségeket, hitetlenséget levetkőzni, nem is mindig megy.


Agykontroll

Még csak most ismerkedem a témával, most akarok elmenni egy tanfolyamra. Eddig "Az elménk univerzális ereje" hanganyagot hallgattam meg és természetesen itt is az a fő téma, hogy hogyan kell elérni amit szeretnénk és minden agyban dől el.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://norcsii.blog.hu/api/trackback/id/tr684298648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borissza Kitti · http://ideiglenesotthon.blog.hu 2012.06.05. 09:07:01

Nahát, a könyv ajánlásaidból hármat én is ajánlanék :) Azt meg külön köszi, hogy eszembe juttattad, hogy Gladwellnek van két másik könyve, meg is rendelem mindjárt :)
süti beállítások módosítása